Tezli Yüksek Lisans Programı
Bu programdan mezuniyet için:
- Tez ve teze hazırlı semineri hariç, toplam 24 krediden az olmamak kaydıyla, en az 8 adet dersi (MATH 503 İnşaat Mühendisliğinde Belirsizlik ve Karar Verme, CE 571 Sürdürülebilir İnşaat, ve CE 594 Araştırma Yöntemleri ve Akademik Yayın Etiği zorunlu, gerisi seçmeli olmak üzere);
- Teze Hazırlık Semineri (CE 591), Tez Çalışması I (CE 592), ve Tez Çalışması II (CE 593) derslerini;
- En az 122.5 AKTS kredisi toplayacak şekilde başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Teze Hazırlık Semineri (CE 591), Tez Çalışması I (CE 592), ve Tez Çalışması II (CE 593) dersleri başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrencinin, tez çalışmasına başlamadan önce Teze Hazırlık Semineri (CE 591) dersine kayıt yaptırması, tez çalışmasını yürüttüğü yarıyılda Tez Çalışması I (CE 592) dersine kayıt yaptırması, ve Tez Çalışması II (CE 593) dersini aldığı yarıyıl sonunda tezini jüri değerlendirmesinde sözlü ve yazılı olarak başarıyla savunması gerekmektedir.
Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Bu programdan mezuniyet için:
1. Bitirme Projesi dersi (CE 590) haricinde, toplam 30 krediden az olmamak kaydıyla, en az 10 adet dersi (MATH 503 İnşaat Mühendisliğinde Belirsizlik ve Karar Verme, CE 571 Sürdürülebilir İnşaat ve CE 594 Araştırma Yöntemleri ve Akademik Yayın Etiği zorunlu, gerisi seçmeli olmak üzere);
2. Bitirme Projesi dersini (CE 590);
3. En az 90 AKTS kredisi toplayacak şekilde başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Bitirme Projesi (CE 590) dersi başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci, Bitirme Projesi (CE 590) dersinin alındığı yarıyılda proje dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda proje raporunu yazılı ve sözlü olarak sunmak zorundadır.
Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır.